3e lustrum Arcato
 
In 2014 was het al weer 15 jaar geleden dat het Arcato ensemble begon met een stuk of 6 violisten, op de zolder van de lesruimte aan de IJsselkade. Inmiddels hebben al ruim 80 violisten, altisten en cellisten hun samenspelervaring opgedaan binnen het Arcato.
 
Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vierden we dit met een reünie in de vorm van een repetitieweekend in de Stayokay van Gorssel. Het geheel werd afgesloten met een concert in de Hanzehof, de schouwburg van Zutphen.
 

Het Lustrumboek 15 jaar Arcato.

Een mooi documentje met zo leuke en mooie terugblikken van bijna alle strijkers die Arcato rijk is en ook was. Stel je voor dat je iemand moet uitleggen wat muziek op zo jonge leeftijd met je doet en waarom het wezenlijke betekenis heeft. Je hoeft niet lang naar woorden te zoeken want de muzikantjes en ex Arcatoleden kunnen het zelf  beter zeggen dan wie dan ook. Je weet meteen waarom je ook als ouder graag hebt dat een kind dat viool wil spelen juist ook samenspel zal kunnen gebruiken.

Geen twijfel mogelijk dat dit Lustrumboekje voor Є 5, – eens gelezen moet worden. Het beste bewijs voor de waarde van muziek uit eerste hand.