Petra Westra (1973) kreeg haar eerste vioolles op negenjarige leeftijd in Emmen. Later gaf Margreet Versluis haar les aan de muziekschool te Zutphen. Zij stimuleerde Petra om zelf les te gaan geven. Al tijdens haar middelbare schooltijd had Petra haar eerste leerlingen. Op 18-jarige leeftijd ging ze naar het conservatorium te Zwolle. Daar studeerde ze bij Kees Koelmans. Petra slaagde cum laude voor haar diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.

De beurs voor een studie in het buitenland sloeg Petra af. Ze besloot zich volledig op het lesgeven te richten, haar passie. Petra heeft een florerende lespraktijk in Zutphen (Leesten-Oost). Haar leerlingen komen uit de hele regio.

Naast vioolpedagoge is Petra ook artistiek leider van drie jeugdstrijkensembles. In 1999 richtte Petra het Arcato-ensemble op. Later zijn daar het Scala- en Preludio-ensemble aan toegevoegd. De ensembles bieden de leerlingen een mogelijkheid om het samenspelen te ontwikkelen. Alle ensembles doen zo nu en dan mee aan festivals en concoursen. Zowel in binnen- en buitenland zijn hun optredens zeer gewaardeerd.

DSC_1628